Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.
  Komplex fenntarthatóság mintaprojekt a projekt által keletkezett megtakarítások kimutatása

Történelem

Az intézmény fennállása közel 100 éves múltra tekint vissza. Az 1920-as évek környékén alapított üdülő, a mai Luther Kollégium helyén működő protestáns árvaház tulajdonában volt és az ott lakó gyermekeket hozták nyaranta a Balaton partjára.

Az államosítás kapcsán mivel az épületben lelkészi szolgálati lakás is működött, nem tudták elvenni így az intézmény a Magyarországi Evangélikus Egyház tulajdonába került.  Ettől az időponttól kezdve a ház Balatonszárszói Evangélikus Belmissziói Otthon néven, evangélikus lelkészcsaládok pihenését, üdülését szolgálta. Kizárólag a nyári szezonban volt nyitva, elő és utószezonban ifjúsági konferenciáknak biztosított helyet.

2004-ben a Bajor Evangélikus testvéregyház támogatásával az épületegyüttes teljes átalakításon és felújításon ment keresztül, melynek terveit Benczúr László Ybl-díjas építész, az északi evangélikus egyházkerület felügyelője készítette el.  Az intézmény egész évben várja a pihenni vágyókat és a  konferenciák résztvevőit. A nyári szezonban küldetése megmaradt, mely szerint lelkészcsaládok és egyházi alkalmazottak családjainak üdültetését végezzük. A házban modern konyha működik, minden szobához tartozik fürdő, konferenciatermeiben megtalálható minden szükséges technikai felszerelés. Az intézmény közvetlen part melletti fekvése, közel 50 méteres partszakasza és gyönyörűen gondozott kertje csodálatos élményt nyújt minden vendégünk számára.

2010-ben átalakítási munkák kezdődtek, melynek eredményeként az intézmény környezetbarát szálláshellyé minősült. Erről bővebben itt olvashat.

foglalás meghirdetett programokra foglalás csoportok számára

online foglalás feliratkozás hírlevélre

Evangélikus.hu Luther Kiadó facebook oldalunk
Minden jog fenntartva. © 2011-2021 Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ, Balatonszárszó