Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.
  Komplex fenntarthatóság mintaprojekt a projekt által keletkezett megtakarítások kimutatása

"Kevesebb víz, hulladék, energia, több megtakarítás, tisztább jövő"

Intézményünk egy "Komplex fenntarthatóság" elnevezésű környezetbarát program keretében átalakuláson ment keresztül, melynek eredményeként elmondhatjuk, hogy azon kevés szálláshely közé tartozunk, akik előtérbe helyezik a fenntartható értékrendet és gyakorlatban is tevékenyen részt vállalnak a környezetünk a teremtett világ megóvásában. Célunk, hogy ezt az értékrendet a hozzánk érkező vendégekben is erősítsük, az intézményben töltött idő alatt ezen környezetbarát lehetőségeket használat közben megismertessük.

A projekt a Környezet és Energia Operatív Program keretében az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, melynek keretében az alábbi infrastrukturális fejlesztések történtek:

  • A melegvíz előállításához telepítésre került egy 40 négyzetméteres napkollektoros rendszer.
  • Egy szintén 40 négyzetméteres hálózati inverteres napelemes rendszer került elhelyezésre a szállásépület tetőszerkezetére.
  • A konferenciateremben, étteremben, apartmanban, előterekben és három szobában falhűtő elemek elhelyezésével, talajvíz felhasználásával és hőcserélő segítségével megvalósult ezen helységek klimatizálása.
  • A pergola befedésével két dolog valósult meg. Az egyik egy 20 kerékpár befogadására alkalmas kerékpártároló a másik egy kazánház és hozzá kapcsolódó pelletároló. Kettő darab 45 kw-os pelletkazán telepítésével csökken az intézmény környezetterhelése.
  • Egy 40 köbméteres esővíztároló építése, melynek vize az intézmény wc tartályaiba került bevezetésre.
  • Szakaszolásokkal, időkapcsolók felszerelésével, izzók cseréjével csökken intézményünk elektromos energiaigénye.
  • Az intézmény valamennyi csaptelepében és zuhanyzójában víztakarékos perlátorok kerületek felszerelésre.
  • Az intézmény egész területén, bele értve a szobákat is szelektív hulladékgyűjtési program valósult meg. A hozzánk érkező vendégek a házirendnek megfelelően kötelesek az általuk keletkezett hulladékot szelektíven válogatni a szobákban illetve közösségi terekben elhelyezett gyűjtő edényekben elhelyezni.

A "Komplex fenntarthatóság" projektről ide kattintva olvashat bővebben.

foglalás meghirdetett programokra foglalás csoportok számára

online foglalás feliratkozás hírlevélre

Evangélikus.hu Luther Kiadó facebook oldalunk
Minden jog fenntartva. © 2011-2021 Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ, Balatonszárszó