Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.

Egy környezetbarát hely, baráti környezetben.
  Komplex fenntarthatóság mintaprojekt a projekt által keletkezett megtakarítások kimutatása

Programlehetőségek

Az intézménybe látogató vendégek számára az alábbi programok megszervezésében tudunk segítséget nyújtani:

  • Látogatás az intézmény kötcsei telephelyére, az Evangélikus Közösségi és Alkotóházba
  • Kerékpártúra megszervezése
  • Borkóstolás csoportosan vagy egyénileg. Csoportos borkóstolás lehetséges az intézményben is a borász elhívásával.
  • Buszkirándulás valamely közeli látnivalóhoz vagy gyógyvizes fűrdőhelyre.
  • Táncházi program élő népzenével
  • Kézműves foglalkozás

A felsoroltakon túl szívesen segítünk bármely program megszervezésében és közreműködésében.

 

 

 

Összefoglaló, a 2022. évi Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósított táncházakról– Aprók tánca, Családos Táncház az Evangélikus Közösségi és Alkotóházban, Kistérségi Hagyományok Házában, Kötcsén (CSSP-TANCHAZ-2022-0381)
A balatonszárszói székhelyű Andorka Rudolf Evangélikus Konferenciaközpont (pályázó) tulajdonában működő kötcsei Kistérségi Hagyományok Házában, a Menyegző Értékőrző Egyesület közreműködésével 2022. július 1. és 2023. június 30 között 8 alkalommal került megrendezésre a kistérségben élők számára táncházi alkalom. A táncházakban minden alkalommal 3-4 fős zenekar és egy tánctanár biztosították a szakmai hátteret. A pünkösdi népzenei kurzus alkalmával a tanulók és oktatók közösen biztosították a zenét a táncházban, ahol 10 fő muzsikált együtt. A táncházi zenekarban résztvevők Lelovics Zsolt (hegedű), Végh Szabolcs, (koboz, tekerőlant, ütőgardon, citera), Takács Béla (Hettyenfütty-furulya), Tóth Olivér Artúr, (koboz, Hettyenfütty), Horváth Szabolcs (Dob), Papszt Zoltán (furulya). A táncok oktatója Várszegi Balázs volt, aki több alkalommal is mondott mesét a résztvevőknek. A táncházi alkalmak egyben családi délutánok is voltak, ahol a kicsiknek és a nagyoknak kézműves foglalkozást tartottunk a fazekas és kosárfonó, valamint szövő műhelyekben és több alkalommal hangszersimogatót is tartottunk a gyerekeknek. A támogatott táncházakon felül több diák és óvodás csoportnak is tartottunk népzenei foglalkozást, táncházat és kézműves alkalmat. Kéthavi rendszerességgel népzenei műhelyben találkoztak a kistérségben élő népzenészek és énekelni vágyók.
A táncházi alkalmak, kézműves foglalkozások, közös éneklések nagyon jó lehetőséget biztosítottak egyrészt a közösségépítésre, másrészt a magyar népi kultúrával való ismerkedésre, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet és az élőszavas mesemondás területén is. A pályázat az előzetes terveknek megfelelően megvalósult.
foglalás meghirdetett programokra foglalás csoportok számára

online foglalás feliratkozás hírlevélre

Evangélikus.hu Luther Kiadó facebook oldalunk
Minden jog fenntartva. © 2011-2021 Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ, Balatonszárszó