Evangélikus Konferencia és Missziói Otthon, Balatonszárszó, Magyarország
Kérlek tölts le Flash lejátszót, hogy megtekinthesd a képeket.

„Jó nekünk itt lennünk!” (Mt. 17, 4.)

Sokunk tapasztalata ez a mondatrészlet Balatonszárszóval kapcsolatban. Év közben sóhajtva gondolunk oda, s amikor megérkezünk, sokan mondjuk ki hasonló formában is: jó itt!

Jó nekünk itt kikapcsolódni! Jó, hogy van egy hely, ahol kikapcsolódhatunk, megpihenhetünk. Jó, hogy megismerhetjük egymást közelebbről is. Jó, hogy volt "régi" és van "új" Szárszó, ahol üdülhetünk a Balaton partján. Igen, jó pihenni! Sőt: kell pihenni! Ezt a ritmust Atyánk gondolta ki, s nekünk jó ehhez alkalmazkodni.

Jó nekünk itt elcsendesedni! A pihenés szíve: Őt hallgatni. Előtte csendben lenni: egyedül, családonként, közösen. Jó, hogy ezért is van Szárszó, jó nekünk itt Jézusra figyelni, Őt hallgatni, Tőle tanulni, Őt "látni" és a hitben erősödni. Jó, ha Ő van pihenésünk központjában is.

Jó nekünk innen felfrissülve és feltöltődve továbbmenni. Talán mi is örülnénk, ha a szabadságunk, együttlétünk tovább tartana, pihenésünk hosszabb lenne. A pillanat elmúlik, az élményből emlék lesz. Egy azonban változatlan: Jézus velünk marad és együtt megyünk tovább. És azóta érvényes: "veletek vagyok minden nap!" Nemcsak a pihenés, vagy Vele találkozás kiváltságos óráiban, hanem a hétköznapok kemény harcában és szolgálatában is. Sőt, a találkozás ez utóbbiban akar erősíteni.. Azért jó itt lenni, hogy megtudhassuk, Ő velünk marad mindig.

(dr. Keveházi László gondolatai)
köszöntő

Foglaltsági naptár

Május

Ke Sz Cs Sz Va
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

2010 - 2011

magyarul auf Deutsch Pian! in English
valid xhtml valid css